© by Kiwi Morado

Nou, daar zit je dan met je goeie gedrag.  Pak een drankje en neem een hapje. Je zal misschien denken: wéér zo’n middelmatig margeblog van wéér een , maar niets is minder waar. Nou ja, dat is de halve waarheid. Een megalomane idioot heb je in mij wel gevonden. Gelukkig ben ik niet zo eendimensionaal om het daarbij te laten. Eigenlijk ben ik een kind van die idealistische droomutopie van de immer goedlachse en nimmer verongelijkte babyboomerth (#muhahaha!).

Hoe dat zit? Ben van alle markten thuis, derhalve in het bezit van een breed referentiekader en dus eigenlijk vooral een leven lang aan het leren. Dat zal zijn weerslag hebben op (de frequentie van) mijn stukkies. Verwacht met name analyses van de (nieuwe) media, politiek, de nieuwsbulletins, de samenleving in het algemeen, hedendaagse trends en spraakmakende verschijnselen. Ellenlang proza over een tomeloze hartstocht voor haarloze kattenrassen is dan weer niet mijn expertise, hoe populair de kaalpoes (NSFW) ook mag zijn.

Je hoort tegenwoordig veel mensen over de toon van het debat. Ook dát gejank laat ik graag aan me voorbijgaan. Ik ben een enorme zeikerd, maar bij voorkeur niet verongelijkt of belerend. Dergelijke zwakteboden laat ik met liefde over aan de babyboomerth en – de pas kortgeleden verzuurde –  veertikkers die het Ego op een veertig voetstuk plaatsen. Nu we het daar toch over hebben: IK maak met liefde korte metten met subjecten die pretenderen objectieve en onafhankelijk journalistiek te bedrijven. Die sjoernaalistiek bestaat natuurlijk helemaal niet.

Vanzelfsprekend zal ik als volwaardige 2.0-jongen verwijzen naar de waterdichte Twitters (@Basvanderveen) en andere hippe sociale media. Waarschijnlijk heb je daar zelfs gelezen over dit krocht op de Interwebs waar je vooralsnog misschien geen touw aan vast kunt knopen. Daarom kan het best zinvol zijn nog even te vertellen wat je hier (onder voorbehoud) zoal gaat vinden. Wel, vanaf vandaag hoop ik met enige regelmaat nieuwe beschouwingen, briefwisselingen met prominenten uit verschillende vakgebieden en gastcolleges van zonderlinge geesten op www.basvanderveen.nl te parkeren.

Deze week vangen we aan met een gastcollege van dooddrinkert Özcan Akyol, correspondentie over het schrijverschap met Ex-pert James Worthy en een gastbijdrage van een merkwaardige man van middelbare leeftijd. Al met al genoeg reden om minimaal wekelijks terug te keren. Daahaag!

FEESTELIJKE OPENING BASVANDERVEEN.NL