Vind jij dat verzekeraar Dela netjes met deze klant omgaat? Dat is een van de vragen die nu centraal staan. Of de briefschrijver vooral teleurgesteld, geïrriteerd, of boos is, het is niet helemaal duidelijk, maar deze e-mail verdient aandacht. I. bestelde een uitvaartverzekering bij Dela en moest een medische verklaring invullen. Wat volgde, veroorzaakte schrik en verwarring. Het is aan jou: horen verzekeraars zo met een klant om te gaan?

Beste Bas,
 

Ik las vandaag je stukje over het Consumentenfront. Misschien kun je eens een blog schrijven over wat mij is overkomen.

 

Een poosje geleden vroeg ik een uitvaartverzekering aan bij Dela. Toen ik sprak met de mevrouw van Dela vroeg ze me of ik ook medicatie gebruikte. Ik heb na een depressie gepaard gaande met vele angstgevoelens, een antidepressivum voorgeschreven gekregen. Een enorme klotetijd, vooral omdat ik voortdurend de angst had om ziek te worden of dood te gaan. Ik wil niets liever dan leven. Voel me beter en gelukkiger dan ooit. Een uitvaartverzekering was dan ook een nogal confronterende en ironische stap.

 

Omdat ik deze medicatie gebruikte, moest ik voor de uitvaartverzekering een formulier invullen over mijn medische toestand. Prima, dacht ik. Laat maar komen. Toen ik het formulier ontving, vulde ik het in en stuurde ik het terug naar Dela. Om woensdag een brief te ontvangen waarin staat dat ik meer moet gaan betalen voor mijn verzekering. Zonder verdere uitleg. Die volgt later. Het gaat om een paar kwartjes, dus niet heel erg. Maar het gaat mij om het principe. Ik ben flink pissig geworden van het beschrevene. Praat Dela zelfmoordneigingen aan of zo?

 

Ik weet niet of ze me voor die dubbeltjes willen tillen of denken dat ik er geen zin meer in heb. Mijn gezondheid is in orde. Mijn psychiater vertelde (en schreef) me dat mijn ‘klachten geen klassieke depressie behelzen’, maar dat het ‘de psychiatrie in dit soort gevallen aan een adequaat diagnostisch label ontbreekt’ (ik kan er een beetje naast zitten). Maakt Dela nu vies gebruik van deze bizarre spraakverwarring? Waarom kunnen ze die verklaring niet ook direct mee sturen? Het klinkt wrang, maar ik zou er bijna (weer) moedeloos van worden.

 
Sorry dat ik je hiermee lastig val, maar ik moest het echt even van me af schrijven. Zie maar of je er iets mee wilt.
 
Vriendelijke groet,
 
I.

 
Je kunt deze website nu ook op Twitter volgen. Kijk op: http://www.twitter.com/Basvanderveennl

‘Praat Dela zelfmoordneigingen aan of zo?’