#DAMEKNAG

WAT IS #DAMEKNAG?

#DAMEKNAG staat voor Drie Alinea’s Met Een Knipoog Naar Actuele Gebeurtenissen. Elke week dragen geïnteresseerden onderwerpen uit het nieuws aan. Ook selecteer ik zelf een paar. Op basis van deze berichten schrijf ik wekelijks een verhaal van drie alinea’s met een knipoog naar de nieuwsberichten. De verhalen publiceer ik op donderdagavond op deze website.

Natasha Stevie maakt (vanaf 2013) bij elk verhaal een illustratie. Klik hier voor haar portfolio.

Ben je een nieuwsbericht tegengekomen waarvan je vindt dat erover geschreven moet worden? Stuur dan een mail naar contact@basvanderveen.nl.

QUIZ

Ik nodig jullie ook uit om in een reactie onder de #DAMEKNAG de bijbehorende nieuwsberichten te posten. Dat kan tot woensdag 20.30 uur. Dan maak ik bekend welke nieuwsberichten in het verhaal van de afgelopen week zitten.

Voorbeeld: Stel, je leest in een #DAMEKNAG-verhaal een zin over een walvis die op het droge ligt, terwijl er net een bultrug op Texel is aangespoeld. Dan post je in het reactievak onder het stuk: – De walvis die is aangespoeld op Texel, met eventueel een link: http://www.telegraaf.nl/binn…

Praktijkvoorbeeld: Bekijk de reacties bij Project X Texel

PRIJZEN, ADVERTEREN EN PROMOTIE

Onder diegenen die kloppende berichten posten, verloot ik rollen en inspraak.

Heb je een bedrijf? Geen probleem, ook voor het beschikbaar stellen van prijzen in ruil voor ordinaire reclame ben ik best te porren, tenzij je echt een waardeloos product verkoopt. Ik mag dan schaamteloos zijn, zonder ethiek ben ik niet.

Het is niet alleen leuk voor lezers en deelnemers, maar ook voor jou(w bedrijf). Je merk in #DAMEKNAG is tenslotte weer eens wat anders dan je bedrijfsnaam op een vel papier of een ouderwetse banner:


 

LET OP: Reacties worden gemodereerd. De antwoorden op verhalen van de huidige week publiceer ik pas als de uitslag bekend wordt gemaakt, om vals spelen en afkijken zoveel mogelijk te voorkomen.

ARCHIEF

Tot nu toe verschenen de volgende #DAMEKNAGs op Basvanderveen.nl:

2013

< ?php // The Query query_posts('tag=#DAMEKNAG&posts_per_page=-1&year=2013'); echo '

  ‘;

  // The Loop
  while ( have_posts() ) : the_post();
  echo ‘

 • ‘;
  the_title();
  echo ‘
 • ‘;
  endwhile;
  echo ”;

  // Reset Query
  wp_reset_query();

  ?>

  2012 (Pilot)

  < ?php // The Query query_posts('tag=#DAMEKNAG&posts_per_page=-1&year=2012'); echo '

   ‘;

   // The Loop
   while ( have_posts() ) : the_post();
   echo ‘

  • ‘;
   the_title();
   echo ‘
  • ‘;
   endwhile;
   echo ”;

   // Reset Query
   wp_reset_query();

   ?>

   * #DAMEKNAG staat voor ‘Drie Alinea’s Met Een Knipoog Naar Actuele Gebeurtenissen’. Elke gelijkenis met bestaande nieuwsberichten berust derhalve niet op louter toeval, maar dient men nu ook weer niet al te serieus te nemen.