Over mij

Mijn wieg (1986) stond in Harlingen. Ik groeide op tussen de havenarbeiders en trotse provincialen. Na de afronding van het VWO studeerde ik in Amsterdam sociologie en filosofie aan de UvA, tussen stedelingen en studenten. Tegenwoordig ben ik docent. De eerstegraadsbevoegdheid voor filosofie haalde ik aan de Universiteit Leiden. Voor ik docent werd werkte ik in de Tweede Kamer met tekst, media en internet.

 

Over Basvanderveen.nl

Het doel van deze website bestaat in het overbrengen van gedachten, kennis en ideeën. Het bieden van ruimte aan uiteenlopende meningen en vermaak is voor mij erg belangrijk. Ik neem mensen en het kunnen maken van eigen afwegingen serieus: daarom vind je hier ook meningen die niet de mijne zijn.

In de Bascinaties vind je beschouwingen over en bespiegelingen op zaken die indruk op me maken. Die fenomenen, principes en gebeurtenissen die me fascineren. Hier kun je onder andere stukken lezen over media, politiek, filosofie en wetenschap. Het betreft immateriële zaken of maatschappelijke thema’s.

Technologie komt van het Griekse woord Tekhnologia (τεχνολογια). Het is de ‘logie’ (het discours) van de ’techne’ (maken of doen). Ofwel: in Tech & Duurzaam schrijf ik over alles wat mensen maken en doen.  En dan bij voorkeur over hetgeen mensen duurzaam maken en doen: duurzame technologie. Hier wordt het praktischer en tastbaarder.

In Vriend & Vijand staan gesprek en discussie centraal: middels brieven stel ik vragen en geven de mensen aan wie ik brieven stuur antwoorden. Soms is dat grappig, soms verdrietig. Soms luchtig, maar soms ook pittig.

Andere Ogen ten slotte, bevat vrij werk en bijdragen van anderen. Ideaal oefenhonk voor elke literair schrijver in cryogene slaap, smartphotograaf en (andere) kunstenaars. Ook hier staat vrijheid centraal. Meningen en uitspraken die je daar tegenkomt zijn voor rekening van de auteurs, maar vergeet je zoutvaatje niet.

In de Andere Ogen-sectie vind je ook de wekelijkse #DAMEKNAG: ‘Drie Alinea’s Met Een Knipoog Naar Actuele Gebeurtenissen’.