Sommige toffe, duurzame producten redden het niet. Bijvoorbeeld omdat de makers te weinig investeringen bij elkaar krijgen. Laat ik me opwerpen als de Jort Kelder van het duurzaam ondernemen en een Dragon’s Dennetje doen. Heb je geld te veel en wil je investeren in duurzame projecten voor een groene planeet? Bekijk dan onderstaande producten eens, die toevallig allebei iets te maken hebben met de wereldberoemde Bonsai-boom. Wie weet zie je reden om dadelijk nog geld over te maken.

Investeer nu in de Electree+

Investeren in toffe, duurzame projecten, het kan elke dag. Op Kickstarter.com, een crowdfunding-platform voor creatieve projecten, vinden we de Electree+. Hiermee is het mogelijk zonne-energie op te vangen en je mobiele telefoon via USB of draadloos, mits je telefoon is voorzien van QI-technologie, op te laden. Met een volle boom kun je je moderne telefoon zo’n zeven tot negen keer opladen. Je iPad tank je er twee keer mee vol. Jij blij, de planeet blij. De energieleverancier misschien een beetje minder blij.

Om volledig op te laden heeft de Electree+ 36 uur nodig. Dus om de batterij van een smartphone op 100% te krijgen, een uur of vier. Ik hoor je denken: wat moet zo’n apparaat kosten? Vanaf een investering van $199 euro kon je een krijgen. Doneerde je minder, dan kreeg je enkel goodies. Doneerde je meer, dan kreeg je een boom met extra goodies. Bij voldoende pre-orders zouden ze voor $30 verzendkosten wereldwijd worden rondgestuurd.  Helaas hebben ze nog geen $200.000.

Voor meer info, zie: De Electree+ Kickstarterpagina.
 
(Tekst loopt onder de afbeelding door)

Gezocht: Investeerders voor duurzame projecten

Duurzaam scheren met een andere Bonsai

Zelf ben ik een fervent gebruiker van de tondeuse, maar voor die mensen die zich ouderwets scheren met mesjes of een scheerapparaat, wordt er gewerkt aan een leuk en duurzaam hebbedingetje. Maak kennis met de Bonsai, een waterbesparend (tot 99%) scheerapparaat met mesjes die langer meegaan. Het apparaat is zo ontworpen dat ook alle troep waardoor normaal de gootsteen verstopt wordt opgevangen. De bedenkers hebben wel $125.000 nodig om het product op de markt te brengen.

De truc van de Bonsai is dat het apparaat zichzelf reinigt terwijl jij je scheert. Het water doorloopt een kringloop en de haartjes en troep blijven achter een filter hangen. Na gebruik leeg je de Bonsai. De mesjes blijven langer goed doordat ze minder in aanraking komen met vuil en beter geolied blijven. Het apparaat is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Nog niet te leveren in Nederland, maar je kan doneren vanaf $5 voor een eervolle vermelding. Ook leuk voor mensen met een beetje geld te veel.

Voor meer info over de BONSAI, zie: De Indiegogo-pagina.

Gezocht: Investeerders voor duurzame projecten