Deze duurzame scooter wil ik toch even onder jullie aandacht brengen. Of eigenlijk is het meer een soort step. Bracht ik vorige week al de Electree+ en de BONSAI onder de aandacht, deze week is het de beurt aan een Nederlands product. Je kunt de ontwikkeling van de Jac< Electric Scooter, zoals ‘ie voluit heet, steunen met een donatie. Vanaf $5. LEEV Mobility hoopt $75.000 dollar bijeen te brengen. Inmiddels is er bijna een tiende binnen. Dit bedrag is nodig om aankomende zomer dan eindelijk massaproductie te kunnen realiseren.

Investeertip van de week: duurzame scooter

Waarom is de Jac< cool? Omdat het een elektrische step is. Duurzaam en dus geen (extra) uitstoot van kwalijke gassen. Ook is de Jac< opvouwbaar, waarmee het waarschijnlijk een van de weinige opvouwbare vervoermiddelen is waarmee een mens gerust gezien kan worden. Mogelijk zelfs het enige opbouwbare vervoermiddel waarmee je gerust gezien kunt worden. Zo heeft LEEV hiermee meteen het emancipatiemiddel voor opvouwbare vervoermiddelen in handen. Laat ontwerpers van vouwfietsen er alsjeblieft iets van leren.

Wat moet je verder weten over de Jac<? Je kunt ‘em behalve thuis, ook opladen in je auto. Om die reden is het een ideaal vervoermiddel voor in de (binnen)stad. Met je wagen rijd je naar een parkeerplaats buiten de drukte, om over te stappen op de elektrische step. Met een snelheid van 24km/u kun je je prima in een stad verplaatsen. De opgeladen Lithiumbatterij bevat genoeg energie voor een bereik van 20 km. JAC< is een ontwerp van de industriĆ«le ontwerpers van Springtime, maar wordt aan de man gebracht door LEEV Mobility.

Wil je meer weten over de JAC<? Kijk nu op Kickstarter.

Investeertip van de week: duurzame scooter