Burgers gedoodt bij aanval door coalitietroepen

Burgers gedoodt bij aanval door coalitietroepen

VOLENDAM – Bij een massaal grondoffensief van samenwerkende strijdkrachten tegen islamitische strijders zijn in Volendam enkele tientallen burgers om het leven omgekomen. Dat heeft Comandant der Strijdkrachten Bendanon doorgegeven aan NU.nl laten weten. Het is nog onduidelijk wat er gebeurt is met geheim aggent Bob Bierheuvel is overkomen. De inlichtingenoficier van Buitenlandse Zaken werdt door de overheid ingezet om ter plaatse te observeren. Er waren ernstige vermoedens dat Malik B., een bekend Marrokaans-Nederlands profvoetballer, betrokken was bij een samenzweering dat verantwoordelijk is voor het geweld in Volendam. Onder de miljoen moslims die met caberatier Leo Lekken naar Volendame afreisten voor een confrontatie met het grote percentaage VVP stemmers, bevonden zich enkele hondertduizenden uit Mali en Somaalië. Zei hebben uiteindelijk gezorgt voor de gewelduitbarsting en ongeregeltheden, zij Bendanon.

De strijdders hebben alles aangewendt in de confrontatie met Nederlandse strijdkrachten en burgers. Enkele slachtoffers werden gedoodt door toedoen van vuurwapens, enkelen andere doden en gewonden stierven door zelf-moordaanslagen. De islamitische strijders hebben zelfs een antiek kanon dat in de haven van Volendam staat tegen de samenwerkende strijdkrachten ingezet. Er zijn mogelijk ook chemische wapens gebruikt. Uiteindelijk wisten de coalietietroepen, bestaande uit millitairen van het Korps Commando Troepen, het Korps Mariniers en de lucht mobiele brigade, het tei te keren en de meeste terorristen om te brengen, op te pakken, of te verjagen. Onder dode slachtoffers en gewonde overlevenden bevinden zich ook enkele bekende Volendames uit de muziek en entertainment industrie. Hierdoor kan The jongeren editie van De Voice of Holland voor kids aankomende vrijdag geen doorgang vinden. Tevens zijn verder ook profvoetballers Egnie Scheiden en Sanzio Smageklaard en caberetier Leo Lekken vermist. Over hun situatie is nog niets bekendt.

De VN roept op burgers van het keihard getroffen Noord Volendam niet te vergeten en het budget van de minister van Ontwikkelingssamenwerking aan te spreken. Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis klagen dat de windmolens die kortgeleden werden gebauwd zo dicht bij de kust staan: hierdoor kunnen de vrachtvliegtuigen met hulpmiddelen onmogelijk in de omgeving van Volendam landden. Andere aanvliegroutes zijn geen optie, omdat groepjes strijders met lucht afweer geschut zich verschanzen in de weilandden rond om Volendam. De NS heeft laten weten dat door het winterweer vachttreinen niet over het spoor kunnen. Transport per boot lijkt evenmin niet tot de mogelijkheden te behoren: het Eisselmeer word geteistert door Somatische piraten. Hoewel nog niet alle strijders uit Volendam nog niet verjaagt zijn, heeft President Dibi O-BAM’a er bij premier Ettur op aangedrongen de regels omtrend het inzetten van wapens in dichtbevolkte gebieden aan te scherpen. Premier Ettur liet in een reactie weten dat Volendam alles behalve dichtbevolkt is.

Door: NU.nl/Een van onze verslagevers

* #DAMEKNAG staat voor ‘Drie Alinea’s Met Een Knipoog Naar Actuele Gebeurtenissen’. Elke gelijkenis met bestaande nieuwsberichten berust derhalve niet op louter toeval, maar dient men nu ook weer niet al te serieus te nemen.

Lukt het jou de tien nieuwsberichten die in het stuk verstopt zitten te ontdekken? Post de nieuwsberichten (liefst met links) in een comment hieronder en maak kans op een rol en/of inspraak!

< Vorige week: ‘De Kromme Volhouder

Week 2: ‘Gegijzeld’ >

 

Burgers gedoodt bij aanval door coalitietroepen
Getagd op: